KONDITAL

Vi som arbetar med Kondital är Christian Jansson och Kirsi Jansson. Vi har båda hållit på med idrott största delen av våra liv. Vi började på 70-talet med att träna friidrott och vi löpte båda två i finska landslaget på 80-talet, Kirsi i sprint (100m/200m) och Christian i långsprint (400m). Därefter har vi varit involverade i friidrottsträning på olika sätt med allt från knatteträning till att ha adepter på finsk elitnivå. Med olika tränarutbildningar och praktiska erfarenheter av träning och tävling under de senaste 30 åren så har vi ganska bra kontroll på vad som kan och bör göras inom träning. Både för vanliga motionärer och tävlingsidrottare.

 

Vi är själva mångsidiga motionärer som ständigt provar på olika sporter och går kontinuerligt på gym.


Kirsi är magister i idrottsvetenskap med idrottssociologi och -planering som huvudämne och har även universitetsstudier i hälsokunskap. Ytterligare har hon en examen i socialpolitik samt pedagogiska studier. Kirsi arbetar idag som lektor på Ålands yrkesgymnasium.

 

Christian är till utbildning doktor i Biokemi och docent i farmakologi (Åbo Akademi). Ytterligare är han med i den Åländska borreliagruppen som forskar kring fästingburna sjukdomar. Totalt är han medförfattare på över 30 internationella vetenskapliga publikationer. Christian är laboratoriechef på Ålands Centralsjukhus.

 

Med företaget Kondital erbjuder vi träningshjälp på olika sätt till allt från motionärer till elitidrottare. Det kan handla om direkt personlig träning, träningsprogram, löpanalys eller tester. Vi tror att vi med vår bakgrund kan hjälpa med att planera en optimal träning för att du skall uppnå dina mål. Detta gör vi med hjälp av analyser, tester, träningsprogram och rådgivning.

 

Vi har själva under alla våra aktiva år skrivit träningsdagbok, något som var ett otroligt bra och viktigt dokument för den egna träningsuppföljningen och -planeringen, men även till stor nytta när man senare i livet fungerar som tränare. För att göra det enklare att skriva träningsdagbok så har vi utvecklat den digitala träningsdagboken ”MySportsDiary”.